4 Nisan 2014 Cuma

SÜTLÜ POĞAÇA




MALZEMELER:
  • 1,5 su bardağı süt
  • 1 paket yaş maya
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta (sarısı üzeri için kullanılacak)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • Aldığı kadar un
İç harcı;
  • Beyaz peynir ve maydanoz
Üzeri için:
  • Susam, mavi haşhaş veya çörek otu

HAZIRLANIŞI:
Yoğurma kabımızın içerisine bütün sıvı malzemeleri alalım ve karıştıralım. Mayayı da ekleyelim, içerisinde eriyecektir. Un ilavesi yaparak yumuşak ele yapışmayan bir hamur yoğuralım. 1 saat mayalanmaya bırakalım.
Mayalanan hamurdan bezeler alıp açalım (3 hazır yufka kalınlığında, servis tabağı büyüklüğünde açalım) ortasına iç harç ekleyelim. Rulo gibi saralım ve iki yanlardan kıvırarak ortada birleştirelim. Fırın tepsisine dizelim. Hamur bitene kadar aynı işlemi yapalım. Üzerine yumurta sarısına biraz sıvı yağ ekleyip sürelim. En son susam ve mavi haşhaş serpiştirelim. 200 derecede kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder