5 Nisan 2014 Cumartesi

TAHİNLİ KATMER BÖREK





MALZEMELER:
  • 5 adet yufka
  • 2 çay bardağı tahin
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Ceviz içi
  • Toz şeker
Üzeri için;
  • Yumurta sarısı
  • Susam

HAZIRLANIŞI:
Yufkayı tezgaha serelim, enlemesine ikiye keselim. Sıvı yağ ve tahini karıştıralım. Yufkanın enlemesine 2 yemek kaşığı gezdirelim. 2 tatlı kaşığı toz şeker ve biraz ceviz içi serpelim. Kenarlardan kapatarak rulo gibi saralım ve gül şeklinde kıvıralım. Fırın tepsisine dizelim. Üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpiştirelim. 200 derecede üzeri kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder