2 Nisan 2014 Çarşamba

TOZ ŞANTİLİ BİSKÜVİ



MALZEMELER:
  • 1 paket toz krem şanti
  • 1 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 3 yemek kaşığı buğday yada mısır nişastası
  • 50 gr eritilmiş margarin
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Yaklaşık 1 su bardağı un
Üzeri için:
  • Antep fıstığı


HAZIRLANIŞI:
Bu ölçüler ile 18 adet kurabiye elde ettim.
Bütün malzemeleri yoğurma kabına alıp yoğurun ( unu ayarlayarak ekleyin) Ele yapışmayan yumuşacık bir hamur elde edildiğinde hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp tezgahın üzerinde uzunlamasına elinizle rulo yapın. Sonra kendi etrafında dolayın. Üzerine antep fıstığı ekleyip tepsiye alın. Hamur bitinceye kadar aynı işlemi yapın. 180 derecede üzeri hafif pembeleşince fırından alabilirsiniz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder