3 Nisan 2014 Perşembe

YUMUŞACIK PİZZA



MALZEMELER:
(orta boy fırın tepsisi için)
  • 2.5 su bardağı un
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1.5 tatlı kaşığı kuru maya
  • ılık su
hamur üstü sosu;
  • yarım tatlı kaşığı salça
  • pul biber
  • kekik
üzeri için;
  • sucuk
  • mısır
  • domates
  • biber
  • mantar
  • zeytin
  • kaşar peyniri
HAZIRLANIŞI:
(malzemeleri isteğinize göre seçebilirsiniz)
Pizzayı çok sevenlerdenim ben de. İki farklı şekilde yapıyorum; birinin hamuru kıtır, diğeri de yumuşak oluyor. Bu tarifimdeki yumuşacık hamurdan pizza tarifi kesinlikle tavsiye ederim :) Diğer kıtır pizza tarifime de göz gezdirmek isterseniz; ( http://deryaersoytarifler.blogspot.com.tr/2014/04/kitir-pizza.html ) bakabilirsiniz.
Yoğurma kabımızın içerisine un ve tuzu alalım. Başka bir kasede kuru mayayı biraz su ile karıştırıp yoğurma kabımıza ekleyelim. Ardından az az su ekleyerek yumuşak bir hamur yoğuralım. 20-25 dk oda sıcaklığında mayalanmaya bırakalım.
Salçayı çok az su ile açalım, üzerine kekik, pul biber ilave edip karıştıralım.
Mayalanan hamuru elimizi biraz yağlayıp, yağlanmış fırın tepsisinin içerisinde elimizle yayarak açalım (isteyen tezgahta biraz unlayarak da açabilir). Açılan hamurun üzerine salçalı sosu gezdirelim. Ardından üzerine istediğimiz malzemeleri ilave edelim. Ben kaşar peynirini en son ekliyorum. 200 derecede pişirelim piştikten sonra fırından çıkarttığımız pizzanın üzerine kaşar peyniri gezdirip tekrar fırına gönderelim. 2 dk sonra fırından alalım (peynir eriyene kadar).
Dilimleyerek servis edelim.
Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder