26 Mayıs 2014 Pazartesi

DÜĞÜM POĞAÇA



MALZEMELER:
  • adet yumurta (sarısını ayırıyoruz üzeri için)
  • 1 çay bardağı ılık su
  • Yarım su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kuru maya
  • Aldığı kadar un
HAZIRLANIŞI:
Yoğurma kabımızın içerisinde un hariç sıvı malzemeleri karıştıralım, ardından az az un ilavesi yaparak yumuşak bir hamur olana kadar yoğuralım. Hamuru 1 saat mayalanmaya bırakalım. Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler alalım, uzunlamasına rulo yapalım, sonra iki ucunu birleştirerek düğüm şekli verelim. Yağlanmış fırın tepsisine dizelim, diğer hamurlar için de aynı işlemi uygulayalım, tepsinin içerisinde 15-20 dk beklettikten sonra 200 derecede üzeri kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder