26 Mayıs 2014 Pazartesi

FIRINDA ETLİ KEBAP



MALZEMELER:
  • 250 gr kuşbaşı et
  • 1 adet domates
  • 1 adet yeşil biber
  • 2 adet patlıcan
  • 2 adet patates
  • 1 adet kuru soğan
  • 5-6 diş sarımsak
Sosu için;:
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • Kekik
  • Kırmızı pul biber
  • Karabiber
  • Tuz


HAZIRLANIŞI:
Öncelikle tavamıza biraz sıvı yağ ekleyip kuşbaşı etlerimizi, yemeklik doğranmış kuru soğan ile kavuralım (kısık ateşte)
Sonra patlıcanları ve patateslerı doğrayıp kızartalım.
Fırın tepsisine kavurduğumuz eti,kızarttıgğımız patlıcan ve patatesleri dizelim. Domates ve yeşil biberi de doğrayıp üzerine ekleyelim. Sarımsakların kabuklarını soyup bütün olarak ekleyelim. En son bir kasenin içerisinde salçayı biraz su ile açalım. Kekik, karabiber, kırmızı pul biber, tuzunu ekleyip karışıtırıp kebabımızın üzerine gezdirelim. Fırında 200 derecede 20 dakika pişirelim. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder