26 Mayıs 2014 Pazartesi

KATMER ÇÖREK (POĞACA)




MALZEMELER:
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı su
  • 1 paket kuru maya (yaş maya da kullanılabilir)
  • 1 adet yumurta (sarısı üzeri için)
  • Yarım tatlı kaşığı mahlep
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • Aldığı kadar un
Arasına sürmek için;
  • Tereyağı yada margarin (ben teremyağ kullandım)
İç harcı;
  • Ufalanmış beyaz peynir
  • Maydanoz
Üzeri için;
  • Susam ve çörek otu

HAZIRLANIŞI:
Yoğurma kabımızın içerisinde öncelikle sıvı malzemeleri karıştırıp sonrasında az az un ilavesi yaparak, hamuru ele yapışmayan kıvamda olana kadar yoğuralım. 1 saat mayalanmaya bırakalım.
Mayalanan hamurdan bezeler yapalım. 3 adet bezeyi açalım bu açtığımız 3 adet hamurun aralarına, oda sıcaklığında olan tereyağ yada margarin sürelim. 3 adet açılan hamuru üst üste koyalım (en üstü yağlamayın) tek seferde, hamuru 2 parmak kalınlığında açalım. Sonra açılan hamuru 8′ e bölelim. (fotoğrafta göründüğü gibi) her dilim hamura peynirli harçtan ekleyelim ve sararak kapatalım. Yağlanmış tepsiye dizelim. hamur bitene kadar aynı işlemi yapalım. Üzerine yumurta sarısı sürüp susam ve çörek otu serpiştirelim. 200 derecede kızarıncaya kadar pişirelim. Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder