26 Mayıs 2014 Pazartesi

KIYMALI ÇITIR BÖREK





MALZEMELER:
  • 2 çay bardağı süt
  • 2 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 çay bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Un
Hamuru Açmak için;
  • Nişasta (buğday ya da mısır nişastası fark etmez)
İç harcı;
  • 350 gr kıyma
  • 1 adet patates
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet domates
  • Yarım tatlı kaşığı salça
  • Baharat
  • Tuz

HAZIRLANIŞI:
Yoğurma kabımızın içerisine Sıvı malzemeleri alıp karıştıralım ardından az az un ekleyerek hamurumuzu yoğuralım (sonuç olarak yumuşacık ve kolay açılabilen bir hamur elde ediyoruz).
İç harcı için, tavaya biraz sıvı yağ dökelim. Kuru soğanı rendeleyip kavuralım ardından kıymayı, çiğden rendelenmiş patatesi ve salçayı kavuralım. En son rendelenmiş domates tuz ve baharatları ekleyip biraz daha kavurup soğumaya bırakalım.
Hamurdan bezeler alalım çok az nişasta ile hamuru açalım uzunlamasına iç harçtan ekleyip rulo gibi sarıp gül şeklinde kıvıralım ve tepsiye dizelim 180 derecede pişirelim üzeri pembeleşince fırından alır almaz üzerini tereyağı ile yağlayabilirsiniz çok daha lezzetli oluyor. Afiyet olsun :)
Not: Tarifin hamurunda ya da üzeri için yumurta kullanılmıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder