26 Mayıs 2014 Pazartesi

KOLAY SU BÖREĞİ



MALZEMELER:
  • 6 adet böreklik yufka
İç sosu için;
  • 2 adet yumurta
  • Yarım su bardağı su
  • Yarım su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
İç harcı için;
  • Beyaz peynir
  • Kaşar peyniri
  • Maydanoz
Üzeri için;
  • 1 yumurta
  • Susam
HAZIRLANIŞI:
Öncelikle iç sosu olan su, süt, yumurta ve sıvı yağı çırpalım.
İç harcı hazırlamak için rendelenmiş kaşar peyniri ve beyaz peyniri karıştıralım biraz da maydanoz doğrayalım.
Yağlanmış fırın tepsisine 1 yufkayı serelim. Üzerine iç sos sürelim. Ardından diğer 2 yufkayı bir kaç parçaya bölüp sosa batırıp tepsiye yayalım. İç harcın yarısını serpiştirelim. Diğer 2 yufkayı da bir kaç parçaya bölelim. Sosa batırıp tepsiye yayalım. Kalan iç harcı serpiştirelim. En son kalan 1 yufkayı tüm şekilde tepsinin üzerine kapatalım. Yumurtayı çırpıp sürelim. Susam serpiştirelim ve üzeri kızarana kadar 200 derecede pişirelim. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder