4 Mayıs 2014 Pazar

RULO KAT BÖREK




MALZEMELER:
  • 6 adet yufka
iç harcı için;
  • beyaz peynir
  • maydanoz
iç sosu;
  • 1 su bardağı süt
  • yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
üzeri için;
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • mavi haşhaş


HAZIRLANIŞI:
İç sosun malzemelerini karıştıralım.
Bir adet yufkayı tezgaha serelim, üzerine iç sos sürelim. Bir kat yufka daha serelim ve yine iç sos sürelim. Peynir ve maydanozu karıştıralım. Yufkanın her tarafına serpiştirelim. İki yanlarını hafif kapatarak rulo gibi saralım. Sonra 2-3 parmak kalınlığında keselim ve tepsiye dizelim. Diğer yufkalara da aynı işlemi yapalım.
Yumurta sarısı sıvı yağ karıştıralım, böreklerin üzerlerine sürelim. Mavi haşhaş serpiştirelim ve 200 derecede kızarana kadar pişirlelim.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder