26 Mayıs 2014 Pazartesi

ŞAKŞUKA



MALZEMELER:
  • 5 adet patlıcan
  • 3 adet domates
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 adet kuru soğan
  • 3 diş sarımsak
  • Yarım tatlı kaşığı salça
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • Karabiber
  • Kırmızı pulbiber
  • Tuz
HAZIRLANIŞI:
Patlıcanları alacalı soyalım ve küp küp doğrayalım kızgın yağda kızartalım. Tavanın içerisinde doğranmış kuru soğan, yeşil biber ve sarımsak kavrulur ardından salça, baharatlar, şeker, tuz ve doğranmış domatesler eklenerek kavrulur, ocaktan alınır. Kızartılan patlıcanlar ile sos karıştırılır servis edilir Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder