18 Haziran 2014 Çarşamba

BÜLBÜL YUVASI TATLISI





MALZEMELER:
1 su  bardağı süt
1 adet yumurta
1 çay bardağı sıvıyağ
yarım çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
 un

içerisine:
ceviz içi

açmak için:
1 su bardağı nişasta
yarım su bardağı un

üzeri için:
1 su bardağı sıvıyağ
100 gr tereyağ

şerbeti için:
3.5 su bardağı toz şeker
4.5 su bardağı su
3-4 damla limon suyu


HAZIRLANIŞI:
Yoğurma kabımızın içerisinde sıvı malzemeleri karıştıralım sonra kontrollü bir şekilde un ilavesi yaparak hamuru yoğuralım ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim.
hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler yapalım un ve nişasta karışımı ile hamuru açıp oklavaya saralım sonra kenarlardan içe doğru büzdürelim,oklavayı çekip, hamurun ucunda iki parmak kadar açıklık bırakıp ceviz içi ekleyelım iki yanlardan çevirerek saralım, bülbül yuvası şeklini verelim,tepsiye dizelim, diğer hamurlar içinde aynı işlemi yapalım. tavada tereyağını ve sıvıyağı iyice kızdıralım hamurların üzerine gezdirip 200 derecede pişirelim(üzeri iyice kızarıncaya kadar)
şerbeti için su ve şekeri kaynatalım ocaktan indirmeye yakın lımon suyu ekleyelım.
fırından çıkan tatlımız ılıdıktan sonra ılık şerbet ile birleştirelim.
birkaç saat şerbetini çektikten sonra servis edelim.
AFİYET ŞEKER OLSUN :)

EĞER İSTERSENİZ AYNI HAMURDAN; BEZELERİ AÇIP ÜSTÜSTE TEPSİYE DİZİP 5 KATTA BİR CEVİZ İÇİ SERPİŞTİREBİLİR TEPSİ BAKLAVA DA YAPABİLİRSİNİZ






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder