9 Temmuz 2014 Çarşamba

BURGU BAKLAVA





MALZEMELER:
  • 1 adet yumurta
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım paket kabartma tozu
  • Yarım çay bardağı su
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 2-2.5 su bardağı un
  • İri dövülmüş ceviz (baklavanın içine eklemek için)
  • Toz fıstık (baklavanın üzerine eklemek için)
Şerbeti için;
  • 3 su bardağı toz şeker
  • 3,5 su bardağı su
  • 2-3 damla limon suyu
Hamuru açmak için;
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 su bardağı mısır nişastası
Üzeri için:
  • 2 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı tereyağı



HAZIRLANIŞI:
Şerbetimiz için tenceremize su ve şekeri alıp kaynatalım, indirmeye yakın limon suyu damlatalım. 2 dk daha kaynatıp ocaktan alarak soğumaya bırakalım. Yoğurma kabımızın içerisine sıvı olan hamur malzemelerini alıp karıştıralım daha sonra unu ilave edelim (çok katı bir hamur yoğurmayın). Yoğurulan hamuru 3 parçaya bölelim, böldüğümüz her parçayı 4′e bölelim yine tekrardan 4′e bölelim yani toplamda 24 adet beze yapmış oluyoruz. Un ile nişastayı bir kabın içerisinde karıştırıp her bezeyi unlu karışım yardımı ile açalım. Açtığımız hamurun alt kenarına oklavayı, oklavanın hemen yanına da cevizi yayalım ve hamuru oklavaya saralım daha sonra büzdürerek oklavadan hamuru çıkartalım. Büzgülü hamurumuzu 4 parçaya keselim ve tepsiye dizelim. Diğer hamurlara da aynı işlemi uygulayalım. Tavanın içerisinde sıvı yağ ile tereyağını kızdıralım, iyice kızan yağımızı baklavaların üzerine gezdirelim ve 200 derecede üzeri kızarıncaya kadar pişirelim (yaklaşık 25 dk). Pişen burgu baklavamız ılıyınca üzerine soğuk şerbet dökelim, en az 3-4 saat şerbeti çekene kadar bekleyip üzerine fıstık serpiştirip servis edelim. Afiyet şeker olsun. :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder