22 Temmuz 2014 Salı

TUZLU MAHLEPLİ KURABİYE

MALZEMELER:
  • Yarım paket tereyağ(eritilmiş ve soğutulmuş)
  • 1 adet yumurta (sarısı üzeri için)
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı mahlep (baharatcılarda satılan kokulu bir baharat çeşidi)
  • 1 yemek kaşığı sirke (kıtırlık vermesi için)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • un
üzeri için;
  • susam
HAZIRLANIŞI:
Yoğurma kabımızın içerisinde un hariç sıvı olan malzemeleri karıştırıp sonrasında un ilavesi yapalım, hamurumuzu yoğuralım. Ardından hamurdan ufak bezeler alalım ve elimizle tezgahta rulo şeklinde uzunlamasına açalım. Açtığımız hamurun bir ucundan diğer ucuna kadar üst üste getirelim, tepsiye dizelim. Hamur bitene kadar aynı işlemi yapalım, üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpiştirelim 200 derecede kızarana kadar pişirelim.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder