15 Ağustos 2014 Cuma

ACI BİBER TURŞUSU



MALZEMELER:
  • Konserve kavanozunun aldığı kadar acı sivri biber ve süs biberi
  • 1 baş sarımsak
  • 1,5 yemek kaşığı salamura tuzu
  • 1 küçük çay bardağı üzüm sirkesi
  • Yeteri kadar su
HAZIRLANIŞI:
(Tarifi 1 lt’lik konserve kavanozuna göre hazırladım)
Biberleri yıkayalım, saplarını temizleyelim, ortalarından bıçak yardımı ile kesik atalım, sarımsakları soyalım ve kavanozun dibine birkaç diş sarımsak attıktan sonra biberleri yerleştirelim, tekrar sarımsak ve tekrar biber ilavesi yapalım. Tuz, su ve sirkeyi karıştırıp üzerine dökelim. Kavanozun kapağını kapatalım,1 hafta içinde biber turşumuz hazır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder