23 Ağustos 2014 Cumartesi

ÇATAL KURABİYE



MALZEMELER:
  • 1 adet yumurta akı (sarısı üzeri için)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 2 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 150 gr margarin (eritilmiş)
  • 1 tatlı kaşığı mahlep
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un
Üzeri için:
  • Çörekotu

HAZIRLANIŞI:
Yoğurma kabımızın içerisine bütün malzemeyi alalım ve azar azar un ilave ederek yoğuralım. Yumuşak fakat ele yapışmayan bir hamur olacak. Yoğurduğumuz hamurdan küçük bezeler alalım ve tezgahın üzerinde uzunlamasına elimizle şerit şeklinde açalım. İki ucunu birleştirdikten sonra fırın tepsimize dizelim. Üzerine yumurta sarısı sürelim ve çörek otu serpiştirelim. 200 derecede üzeri kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder