23 Ağustos 2014 Cumartesi

TAZE FASULYE NASIL KURUTULUR



MALZEMELER:
  • İstenilen miktarda taze fasulye
HAZIRLANIŞI:
Fasulyelerin uç kısımları temizlenir, yıkanır, süzgeçte süzüldükten sonra temiz ve kuru bir mutfak bezi ile kurulanır. İstenilen büyüklükte dilimlenir. Temiz bir yere serilir ve 4-5 gün güneş almayan gölge bir yerde kurutulur. Havanın nemine göre kuruma süresi uzayabilir.

KURUTULAN FASULYE Yİ KIŞIN NASIL PİŞİREBİLİRİZ? KISACA ANLATAYIM:
Fasulyeleri 10-15 dk sıcak suda haşlıyoruz,tencerenın ıçerısınde biraz zeytınyağ ile yemeklık dogranmıs kuru soğanı, istege göre kıyma ya da kuşbaşı et ilave ederek kavuruyoruz 1 tatlı kaşığı salça eklıyoruz bırazda baharat (kırmızı pulbıber,karabiber)tuz ilavesı ıle kavurmaya devam edıyoruz daha sonra fasulyelerı bıraz gececek sekılde sıcak su ekleyıp kısık ateste pişiriyoruz.. eger ıstersenız bi kasede yoğurt çırpıp uzerıne dökebılırsınız
afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder