28 Eylül 2014 Pazar

İÇLİ MANTAR DOLMASI





MALZEMELER:
  • 1 kilo mantar
İç harcı:
  • 1 tavuk bonfile
  • 1 adet domates
  • 2-3 adet yeşil biber
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • Karabiber
  • Pulbiber
  • Tuz
Üzeri için
  • Kaşar peyniri

HAZIRLANIŞI:
Tavada biraz sıvı yağ ile doğranmış tavuk etlerini soteleyelim sonra doğranmış kuru soğan, yeşil biber ve sarımsakları soteleyelim en son doğranmış domates ve baharatları ekleyip 5 dakika daha kavuralım ocaktan alalım
Mantarların saplarını kopartıp iyice yıkayalım, iç harcımızdan dolduralım 180 derecede pişirelim, fırından çıkartmadan iki dakika önce kaşar peynirleri mantarların üzerlerine serpiştirip tekrar fırına gönderelim peynirler eriyince fırından alalım servis edelim
Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder