11 Eylül 2014 Perşembe

KIYMALI SOĞANLI POĞAÇA



MALZEMELER:
  • 1 adet yumurta (sarısını üzeri için ayırın)
  • 1 çay bardağı su
  • 2 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 su bardağı sulu yoğurt
  • 1 paket kuru maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Aldığı kadar un
  • İç harcı
  • 1 adet kuru soğan
  • 250 gram kıyma
  • Pulbiber
  • Tuz
HAZIRLANIŞI:
Yoğurma kabımızın içerisine un hariç bütün malZemeyi ekleyıp karıştıralım ardından az az un ılavesı yapalım hamuru yoğurup mayalanmaya bırakalım 1-2 saat.
Tavaya biraz sıvı yağ alarak kuru soğanları doğrayıp kavuralım kıymayı tuzu ve pulbiberide ekleyıp kavurup ocaktan alalım
Mayalanan hamuru elimizle açalım elinizi hafif yağa degdırıp açarsanız daha kolay olur. Açılan hamura kıymalı harctan ekleyıp şekil verelim yağlanmış tepsiye dizelim, üzerlerine yumurta sarısı sürelim 200 derecede kızarıncaya kadar pişirelim
Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder