11 Eylül 2014 Perşembe

PATATESLİ KARNIYARIK POĞAÇA




MALZEMELER:
  • 1.5 su bardağı süt
  • 1 yumurta(sarısı üzeri için)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 paket kuru maya (10 gram)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • un
iç harcı için:
  • 3 adet patates
  • 1 adet kuru soğan
  • yarım tatlı kaşığı salça
  • kırmızı pulbiber
  • karabiber
  • kuru nane
  • tuz
üzeri için:
  • susam
 HAZIRLANIŞI:
Yoğurma kabımızın içerisinde önce sıvı malzemeleri karıştırıp az az un ilavesi ile yumuşak bir hamur yoğuralım 1-2 saat mayalanmaya bırakalım.
Patateslerin kabuklarını soyup birkaç parçaya doğrayıp, su dolu tencerede haşlanmaya bırakalım. Haşlanan patatesleri ezelim, tavaya sıvı yağ alalım ince doğranmış kuru soğan ve salçayı kavuralım içerisine ezdiğimiz haşlanmış patatesleri ve baharatları ekleyelim karıştıralım. Soğumaya bırakalım.
Mayalanan hamurdan bezeler alıp açalım iki yanlardan bıçakla kesikler atalım. Orta kısmına iç harçtan ekleyelim. Sonra kestiğimiz yerleri karşılıklı kapatalım tepsiye dizelim. Üzerine yumurta sarısını birkaç damla sıvı yağ ile çırpıp üzerlerine sürelim. Susam serpiştirip üzeri kızarıncaya kadar 200 derecede pişirelim.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder