7 Eylül 2014 Pazar

PAVLOVA TARİFİ




MALZEMELER:
  • 4 adet yumurta akı
  • 1. 5 bardağı toz şeker
  • 1 tepeleme yemek kaşığı buğday nişastası
  • 1 çorba kaşığı limon suyu
  • 1 paket vanilya 

  • üzeri için:
  • 1 poşet kremşanti
  • 1 su bardağı süt 

  • süslemek için:
  • hindistan cevizi
  • kırmızı üzüm
  • siyah üzüm
  • muz
  • (istediğiniz çeşit meyve kullanabilirsiniz)


HAZIRLANIŞI:
Hafif ve gerçekten çok lezzetli bir tarif kesinlikle denemenizi tavsiye ederim :)

öncelikle kremşanti ve sütü çırpalım buzdolabına gönderelim. .
4 adet yumurta akını toz şeker ile beraber iyice çırpalım biraz köpürdükten sonra nişasta ve limon suyunu da ekleyıp tekrar çırpalım, çırpma işlemini uzun tutmamız gerek kıvamı akışkan olmayacak kaşıktan düşmeyecek kıvamda olmalı.
Ufak boy tepsimizin üzerine yağlı kağıt serelim eğer tepsiniz ufak değilse, tepsının tam ortasına ufak boy tepsı ebatında yağlı kağıt serebilirsiniz
pavlova harcını yağlı kağıdın üzerine yayalım.
Fırını düşük ayarda 5 dakıka ısıtalım, sonra tepsıyı fırına yollayalım 150 derecede 40 dakıka kadar pişirelim, uzerı hafif kızarınca fırından alıp sogumaya bırakalım (ilk 30 dakıka fırın kapağını hiç açmıyoruz dağılma yapmaması için)
soğuduktan sonra üzerine kremşanti sürelim hindistan cevizi serpelim ve meyvelerle süsleyelım buzdolabında 1 saat dinlendıkten sonra dilimleyıp servis edebilirsiniz
afiyet olsun :)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder