23 Ekim 2014 Perşembe

EKŞİLİ KÖFTE


MALZEMELER:
  • 1 su bardağı ince bulgur
  • 1 çay bardağı irmik
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
salçalı suyu için:
  • 1 yemek kaşığı salça
  • yarım limon suyu
  • nane
  • sıvı yağ
  • tuz
HAZIRLANIŞI:
Öncelikle ince bulguru ve irmiği bir kaba alıp sıcak su ile ıslatalım (sıcak su miktarını bulguru biraz geçecek şekilde ayarlayın) şişen bulgur ve irmiğe; salça, un, nar ekşisi ilave edip yoğurun (yoğurma işlemini uzun tutun bütün malzemeler birbiri ile kaynaşsın un az gelirse un ilavesi yaparak yoğurabilirsiniz) yoğurma işlemi bittikten sonra, tabak ya da tepsinin içerisine çok az un serpelim ve bulgurlu harcımızdan minik toplar yapalım.
Tencerenin içerisine çok az sıvı yağ alalım nane ve salçayı da ekleyip kavuralım (bu aşamada 1-2 diş sarımsak da rendeleyebilirsiniz çok lezzetli oluyor) Kavurduğumuz salça ile nanenin içerisine tuzu ve 4-5 su bardağı su ekleyelim kaynamaya başladıktan 5 dk sonra bulgurlu köfteleri ilave edelim. Orta ateşte 10 dk kaynatalım (sürekli karıştırmayın ki bulgurlar şeklini kaybetmesin). Köfteleri ocaktan almaya yakın yarım limon suyu ekleyelim ve ocaktan alalım.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder