23 Ekim 2014 Perşembe

GÜVEÇTE ETLİ KURU FASULYE



MALZEMELER:
4 su bardağı haşlanmış kuru fasulye
200 gr haşlanmış kuşbaşı et 
1 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı salça
Kırmızı pul biber
Tuz 

HAZIRLANIŞI:

 Güvecimizin içerisine biraz sıvı yağ alıp yemeklik doğranmış kuru soğanları soteleyelim. Haşlanmış eti de ekleyip kavuralım. Ardından salça, kırmızı pul biber, tuz ve haşlanmış kuru fasulyeyi de ilave edip kısık ateşte kavuralım. En son sıcak su ekleyip güvecin kapağını kapatıp kısık ateşte yaklaşık 30 dakika pişirelim (sıcak suyu, fasulyeleri bir iki parmak geçecek şekilde ekleyin) Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder