23 Ekim 2014 Perşembe

KAKAOLU BRETZEL KURABİYE



MALZEMELER:
  • 80 gr tereyağı
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 1 adet yumurta (akını ayırın üzeri için)
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 2 çay kaşığı nescafe
  • 2 yemek kaşığı sıcak su
  • Aldığı kadar un


HAZIRLANIŞI:
Sıcak su ile nescafeyi eritelim ve yoğurma kabımızın içerisinde bütün malzemeyi alarak yoğuralım (un ilavesını kontrollü yapın, ele yapışmayan bir hamur olmalı ) Vaktiniz varsa, hamuru strecleyip buzdolabında 15-20 dakika bekletin, yoksa bekletmeden de yapılabilir.
Elinizle hamurdan toplar yapın. Sonra rulo şekli verip uçlarını bırlestirin (fotograflar da açıklamalı anlattım) Kurabiyelerin üzerlerini yumurta akına batırıp fırın tepsisine dizin (isterseniz üzerlerine biraz toz şeker serpebilirsiniz) 180 derecede 15 dakika pişirin. Kurabiyeler ılıyınca tepsiden alın. Afiyet olsun ;)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder