23 Ekim 2014 Perşembe

MANTAR DİBLESİ


MALZEMELER:
  • Yarım kilo mantar
  • Yarım su bardağı pirinç
  • 2 adet kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Maydanoz
  • Karabiber
  • Tuz
HAZIRLANIŞI:
Mantarlarımızı temizleyip yıkadıktan sonra ince ince doğrayalım. Ardından kuru soğanı yemeklik doğrayalım ve tavamızın içerisinde 1 kaşık tereyağı ve çok az sıvı yağ ile malzemeleri kavuralım. Kavurma işlemi bittikten sonra mantarlar biraz sulanmaya başlamış olacak. Yarım su bardağı yıkanmış pirinci ekleyelim. Sonrasında karabiber, tuz ve yarım su bardağı su ekleyip kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirelim. Mantarlar piştikten sonra ince kıyılmış maydanozu yemeğimize ekleyelim ve servis edelim. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder