23 Ekim 2014 Perşembe

PATATESLİ RULO BÖREK



MALZEMELER:
  • 4 adet yufka
Sosu için:
  • 1 çay bardağı sulu yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
İç harcı için:
  • 3 adet orta boy haşlanmış patates
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı pul biber
Üzeri için:
  • Yumurta sarısı
  • Susam
  • Nane

 HAZIRLANIŞI:
Öncelikle tavamızın içerisine sıvı yağı alıp, doğranmış kuru soğanımızı kavuralım. Ardından salçayı ekleyip, haşlanmış patatesleri püre kıvamına getirip soğanla beraber kavuralım. Baharatları da İlave edİp karıŞtırıp ocaktan alalım ve soğumaya bırakalım.
Sosu için, kasenin içerisinde yoğurdu ve yumurtayı çırpalım. Ardından sıvı yağı ekleyip çırpalım.
Tezgaha bir yufkayı serelim yanlamasına sonra uzunlamasına keselim. Oluşan toplamda 8 adet üçgen keselim. Kesilen her yufkanın üzerine sos gezdirip iç harçtan ekleyip rulo gibi saralım. Yağlanmış tepsiye dizip üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpiştirelim. 200 derecede kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.
Üzeri için eğer iç sosdan kalırsa sürebilirsiniz. Benim sos bittiği için tekrardan yumurta kullandım, yumuşacık bir börek oldu. İstersenız dondurucuda saklayabilir, istersenız bir kaç günde tüketebilirsiniz. İlk gün ki gibi taze oluyor.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder