23 Ekim 2014 Perşembe

PORTAKAL KABUĞU REÇELİ


MALZEMELER:
  • 5 adet portakal kabuğu
  • 3 su bardağı toz şeker
  • 4 su bardağı su
  • 3-4 damla limon suyu
HAZIRLANIŞI:
Portakalların kabuklarının içerisindeki beyaz kısımları bıçakla temizleyelim, daha sonra bıçakla ince ince doğrayalım.
Portakal kabuklarını suyun içerisinde 1 gece bekletelim, acı suyunu atacaktır.(portakal kabuklarını haşlama işlemi ile de acı suyunu atabiliyorsunuz ama o zaman portakalın tamamen tadı gidiyor. Sadece 1 gece suda bekletildiğinde yeterli geldi bence)
Tencereye su ve şekeri alıp kaynatalım. Kaynadıktan sonra portakal kabuklarını şerbetin içerisine atalım. Reçel kıvamına gelinceye kadar kaynatalım ve ocaktan indirmeye yakın 3-4 damla limon suyu ekleyelim. Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder