17 Kasım 2014 Pazartesi

Elmalı Tart

🍎Elmalı Tart🍎
 🎀tarif:
 Malzemeler
🍎Hamuru;
125 gram margarin ya da tereyağı
2 yemek kaşığı yoğurt
Yarım paket kabartma tozu
2-2.5 su bardağı un
1.5 çay bardağı toz şeker
🍎İç malzemesi;
3 adet orta boy elma
3 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
Yarım çay bardağı dövülmüş ceviz içi
🍎Üzeri için;
1 yumurta sarısı
Pudra şekeri (tart piştikten ve soğuduktan sonra kullanılacak)
🍎Yapılışı:
Tavamızın içerisine elmaları rendeleyelim. Üzerine şekeri ilave ederek kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirelim. Ocağın altını kapatalım ve tarçın ile ceviz içini  ilave edip karıştıralım, soğumaya bırakalım. Yoğurma kabımızın içerisine tart hamur malzemelerini alalım ve yoğuralım. İki adet beze alalım(limon büyüklüğünde) ince uzun açalım ve 7 adet şerit keselim. Diğer bezeyi de açıp aynı şekilde şerit keselim. Kalan hamuru da açıp tepsimize serelim. Elmalı iç malzememizi hamurun üzerine yayalım ve kesmiş olduğumuz şeritleri aralarında boşluk bırakarak önce uzunlamasına, sonra yanlamasına ekleyelim. Kafes şeklini verelim. Üzerine yumurta sarısı sürelim ve 180 derecede üzeri kızarana kadar pişirelim, soğuduktan sonra pudra şekeri serpiştirelim. Afiyet olsun


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder