6 Kasım 2014 Perşembe

Ev yoğurdu nasıl yapılır?



  • 5 litre süt
  • 5 kaşık yoğurt

Ev Yoğurdu Yapılışı:

Sütü pişiriyoruz
Ocaktan aldığımız sütü ılımaya bırakıyoruz ılıklığını anlamak için serçe parmağınızla kontrol edebilirsiniz parmağınız yanmamalı sıcak olmamalı
Kase de yoğurdu iyice çırpıyoruz sütten biraz ekleyıp tekrar çırpıp süte katıyoruz sütü iyice karıştırıyoruz
Sonra tencerenın kapağını kapatıp her tarafını sofra bezi ile sarıyoruz 3 saat kadar mayalanmaya bırakıyoruz
Sonra sofra bezini alıp yine dolana almadan iyice soğuyana kadar beklıyoruz en son buzdolabına alıp 1 gün dolapta beklettıkten sonra yemeye başlıyoruz :)
Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder