4 Kasım 2014 Salı

Kalburabastı Tatlısı

Malzemeler

  • 1 adet yumurta
  • 100 gram tereyağ (eritilmiş ve soğumuş)
  • yarım çay bardağı sıvı yağ
  • yarım çay bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı irmik
  • 1 paket kabartma tozu
  • un
  • ceviz içi (hamurun içerisine eklenecek)
  • şerbeti:
  • 3 su bardağı toz şeker
  • 3. 5 su bardağı su
  • 3-4 damla limon suyu

Hazırlanışı

Yoğurma kabımıza un hariç bütün malzemeleri alıp karıstıralım sonra az az un ekleyerek yoğuralım, hamur çok yumuşak olmayacak.
Bir yandan şerbet için su ve şekeri kaynatalım indirmeye yakın limon suyu ekleyelım ve soğumaya bırakalım.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde beze alalım avucumuzun içinde açalım, hamuru rendeye alalım ortasına ceviz içi ekleyıp iki yanlardan kapatalım tepsıye kapattığımız kısım alta gelecek şekilde dizelim. Hamur bitene kadar aynı işlemi yapalım 180 derecede kızarana kadar pişirelim kalburabastı kurabıyelerımız iyice pişmeden fırından almayalım.
Piştikten sonra ilk sıcağı geçip ılıyınca soğuk şerbetle bulusturalım 2-3 saat dinlendirip servis edelim. Afiyet olsun



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder