4 Kasım 2014 Salı

Kavurmalı Pide


Kavurmalı Pide Tarifi'nin Malzemeleri

  • 1 paket maya
  • 1 adet yumurta (akı hamurda kullanılıyor sarısı üzerine sürülüyor)
  • 1 su bardağı sulu yoğurt
  • Yarım su bardağı su
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 tatlı kaşığı toz şeker
  • Un

İç harcı için:

  • Kavurma

Kavurmalı Pide Tarifi'nin Yapılışı

Yoğurma kabımızın içerisine önce sıvı malzemeleri alalım ve karıştıralım. Sonra az az un ilave ederek ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğuralım ve 2 saat kadar mayalanmaya bırakalım. Mayalanan hamurdan bezeler alalım ve uzunlamasına açalım. İçerisine kavurma ekleyelim ve iki yanlardan ortası biraz açık kalacak şekilde kapatalım. Yumurta sarısı sürelim ve 200 derecede kızarıncaya kadar pişirelim. Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder