22 Kasım 2014 Cumartesi

Kremşantili Poğaça



Malzemeler:

1 paket sade toz kremşanti

150 gr margarin

1 su bardağı süt

1 paket kuru maya

1 paket kabartma tozu

2 adet yumurta (1 tane yumurtanın sarısı üzeri için)

1 tatlı kaşığı tuz

Aldığı kadar un (yumuşak bir hamur olacak) 


Üzeri için:

Susam 


İç harcı:

Beyaz peynir

Maydanoz 


Yapılışı:

Yoğurma kabımızın içerisine; maya, kabartma tozu, süt, tuz, toz kremşanti, eritilmiş margarin, 2 yumurta (1 yumurtanın sarısı üzeri için ayrılacak) alıyoruz ve karıştırıyoruz, daha sonra azar azar un ilavesi yaparak yumuşak bir hamur olana kadar yoğuruyoruz. 2 saat kadar mayalanması için dinlendiriyoruz.

iç harcımız: ince kıyılmış maydanozu ve beyaz peyniri harmanlıyoruz…

Mayalanan hamurumuzdan yumruk büyüklüğünde bezeler alarak yuvarlayalım tam ortasını parmağımızla açalım ve iç harcımızdan ilave edip tekrar yuvarlayalım, üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpiştirelim ve yağlanmış fırın tepsisine ya da yağlı kağıt serili tepsiye dizerek fırına sürelim. 180 derecede üzeri kızarana kadar pişirelim.

Afiyet olsun



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder