4 Kasım 2014 Salı

Kuru patlıcan dolması


Kuru Patlıcan Dolması Tarifi'nin Malzemeleri
  • Kuru patlıcan
İç harcı;
  • Pirinç
  • Kuru soğan
  • Sarımsak
  • Kimyon
  • Karabiber
  • Kırmızı pul biber
  • Salça
  • Tuz

Kuru Patlıcan Dolması Tarifi'nin Yapılışı

Patlıcanla arası olmayanlara tavsiyem kesinlikle deneyin tadına bayılacaksınız yazın kurutmamış olsanız bile aktarlarda patlıcan kurusu satılıyor alıp deneyebilirsiniz ;) Ben patlıcanın yanında kuru biber de doldurdum.
Öncelikle kuru patlıcanları haşlayın biraz yumuşayınca ocaktan alın yıkayıp süzün.
İç harç için karıştırma kabımıza pirinci yıkayıp alalım. Salça, zeytinyağı, baharatlar, kuru soğan ve sarımsağı tuzu da ekleyip iyice karıştırın.
Patlıcanların içlerini doldurun, fazla doldurmayın pirinçler pişince taşmasın.
Tencereye dizin, üzerine zeytinyağı gezdirin. Üzerine tencereden biraz ufak kapak kapatın ve sıcak su ekleyin. Sıcak suyu dolmaları biraz geçecek kadar ekleyin, kısık ateşte pişirin suyunu çekene kadar. Afiyet olsun ;)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder