4 Kasım 2014 Salı

Sütlü Börek



Sütlü Börek Tarifi'nin Malzemeleri

  • 4 adet böreklik yufka

İç harcı:

  • Kaşar peyniri
  • Beyaz peynir
  • Maydanoz

İç sosu:

  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ

Üzeri için:

  • Yumurta
  • Çörek otu
  • Susam

Sütlü Börek Tarifi'nin Yapılışı

Yufkanın bir tanesini tezgaha serelim. Süt ve sıvı yağı karıştırıp fırça ile yufkanın her tarafına sürelim. Peynirleri ve maydanozu karıştırıp yufkanın her tarafına serpelim. İki yanlardan çok az kapatıp rulo gibi saralım. İkiye kıvırıp tepsiye alalım. Diğer yufkalar içinde aynı işlemi yapalım. Üzerine yumurta sürüp çörek otu ve susam serpelim. 200 derecede kızarana kadar pişirelim ( bayatlamıyor puf puf oluyor, isterseniz artan börekleri buzlukta da saklayabilirsiniz) Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder