17 Aralık 2014 Çarşamba

Elmalı Kurabiye


Malzemeler

  • 1 adet yumurta
  • 125 gram tereyağı (eritilmiş ve soğumuş)
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Un
  • İçi için:
  • 3 adet elma
  • 1 yemek kaşığı tarçın
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • Ceviz içi (1-2 yemek kaşığı)
  • Üzeri için:
  • Pudra şekeri

Hazırlanışı

Tereyağ şeker yumurta ve yoğurdu karıştıralım ardından un kabartma tozu ve vanılyayı ekleyıp yoğuralım unu kontrollü ekleyelım ele yapısmayan yumuşak bir hamur elde edelim.
Tavanın içerisine elmaları rendeleyelim şekerinide ekleyıp orta ateşte pişirelim en son tarçın ve ceviz içini ekleyıp biraz daha pişirip ocaktan alalım soğumaya bırakalım
Hamurdan beze alıp açalım çay bardağı ile kesıp ortasına elmalı harctan ekleyıp yanlardan kapatalım kurabiyenin şeklini istediğiniz gibi yapabilirsiniz fırın tepsisine dizelim 180 derecede pişirelim üzeri hafif pembeleşinceye kadar.
İlk sıcağı geçince üzerlerine pudra şekeri serpiştirelim
Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder