10 Aralık 2014 Çarşamba

Kömbe Tarifi


1 çay bardağı ılık süt
1 paket kuru maya (yaş maya da kullanabilirsiniz)
1 tatlı kaşığı tuz
4 bardak un
Su (hamurun içerisine azar azar ilave ederek yumuşak bir hamur elde edeceğiz)

🎀Hamurun arasına sürmek için:
1 yemek kaşığı tereyağı (oda sıcaklığında)

🎀İç harcı:
Beyaz peynir
Maydanoz

🎀Üzeri için:
Çörek otu
Yumurta sarısı

Yapılışı:
Yoğurma kabımızın içerisine; maya, tuz süt ekleyerek karıştırıyoruz. Unu da ekleyip azar azar su ilave ederek yumuşak bir hamur elde ediyoruz. Hamur yoğurma işlemi bittikten sonra yoğurma kabını sıvı yağ ile yağlıyoruz ve tekrar hamuru kabın içine alıyoruz, 1 saat mayalanmaya bırakıyoruz.

Mayalanan hamurumuzu 2’ye bölüyoruz, tepsimizin şekline göre açıyoruz ve hamurun üzerine oda sıcaklığındaki tereyağından sürüyoruz yağlanmış fırın tepsisine hamurun birini serdikten sonra,peynirli iç harcımızı yayıyoruz, diğer hamuru da aynı şekilde açıp yağlayıp üzerine kapatıyoruz. En üstüne yumurta sarısı ve çörek otu serpiştirip 200 derecede fırına gönderiyoruz. Üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder