14 Aralık 2014 Pazar

Lavaş Ekmeği ile Sıkma



Lavaş hamuru için;
5 su bardağı un
Yarım yaş maya
1 tatlı kaşığı tuz
Ilık su(azar azar)

Lavaş arasına sürmek için;
Tereyağı (isteğe göre)

İç harcı;

350 gram kıyma
2 adet yeşil biber
2 adet kuru soğan
2 adet kırmızı biber
2 adet domates
1 tatlı kaşığı salça
Karabiber
Pul biber
Tuz

Yapılışı
Yoğurma kabımızın içerisine un, tuz ve yaş mayayı ekleyelim (yaş mayayı minik bir kapta sulandırın). Azar azar ılık su ilave ederek hamurumuzu yoğuralım (yumuşak bir hamur olacak). 1 saat kadar mayalanmaya bırakın. Tavamızın içerisine sıvı yağ dökelim, ufak doğranmış kuru soğan, kırmızı biber ve yeşil biberi kavuralım. Kıymayı ekleyelim, kavuralım 10 dk kavrulduktan sonra doğranmış domatesleri ve salçayı ekleyelim 5 dk daha kavuralım en son baharatlarını ilave ederek ocaktan alalım. Mayalanan hamurlardan limon büyüklüğünde bezeler alalım ve tavamızın boyunca açalım yanmaz tavada arkalı önlü orta hararetli ateşte pişirelim. Pişirirken iki tarafını da çabuk çevirerek pişirelim yoksa yanabilir. Pişirdikten sonra lavaşımızın iç kısmına tereyağı sürelim (tercihe göre isterseniz sürmeyebilirsiniz) ve iç harcımızdan ilave edelim, sıkıca saralım. Diğer lavaşlar içinde aynı işlemi yapalım. Servis ederken lavaşlı sıkmamızın yanına 1 bardak ayran hazırlayabilirsiniz.
Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder