20 Aralık 2014 Cumartesi

Nişastalı Simit


Malzemeler:
1 su bardağı buğday nişastası
1 adet yumurta (sarısı üzeri için)
1 su bardağı zeytinyağı
1 su bardağı süt
1 paket kuru maya
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Un

üzeri için:
çörek otu
susam 

Yapılışı:
Un hariç diğer malzemeler karıştırılır ardıdan az az un eklenerek hamur yoğurulur.Yoğurma işlemi bittikten sonra 2-3 saat mayalamaya bırakılır. Mayalanan hamurdan parçalar koparılarak elimizle uzunlamasına açılır ve hamurun iki ucunu birleştirilip simit şekli verilir. Yağlanmış tepsiye dizilip üzerine yumurta sarısı sürülür ve susam yada çörek otu serpiştirilir. Sonra üzeri kızarana kadar 200 derecede pişirilir. Afiyet olsun:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder