10 Aralık 2014 Çarşamba

Portakallı Kestaneli Toplar



15 adet kestane
10 adet petibör bisküvi

sosu için;
1 adet portakal kabuğu rendesi
1yemek kaşığı un
1paket vanilya
2su bardağı süt
2yemek kaşığı kakao
3yemek kaşığı şeker

üzeri için;
hindiztan cevizi
ceviz içi

Yapılışı:
Kestaneleri haşlayıp ya da tavada pişirdikten sonra kabuklarından çıkartıp, rondodan geçirin. Bisküvileri de aynı şekilde rondodan geçirin.
Tencerenin içerisine un, şeker, kakao, portakal kabuğu rendesi, vanilya, süt ekleyerek karıştıra karıştıra kısık ateşte pişirin. Sos ılındıktan sonra sosun içine kestane ve bisküvileri ilave ederek karıştırın ve yoğurun. Daha sonra küçük toplar halinde elinizle yuvarlayarak Hindistan cevizine ya da ceviz içine bulayın. Kürdanları da batırdıktan sonra, servis tabağına sıralayın. Dolapta 1 saat kadar bekletmeniz yeterli olacaktır. Afiyet olsun


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder