10 Aralık 2014 Çarşamba

Su Böreği


4 adet yumurta
1.5 tatlı kaşığı tuz
aldığı kadar un

iç harcı:
beyaz peynir
maydanoz

ara katları:
sıvı yağ

üzeri için:
1 adet yumurta
susam

Yapılışı:
Yoğurma kabımızın içerisinde yumurtalar ile tuz çırpılır ve azar azar un ilave edilerek yumuşak bir hamur olana dek yoğurulur.
Bir kasenin içerisinde ince kıyılmış maydanoz ve beyaz peynir karıştırarak iç harç hazırlanır…
Tencerenin içerisinde su kaynatılır kaynayan suya tuz atılır.
Hamurdan bezeler alınır ve tepsi büyüklüğünde açılır, açılan hamurlardan bir tanesi yağlanmış fırın tepsisine alınır diğer bütün açılan hamurlar tencerede kaynayan suya atılır 1-2 dk durdurulur ve soğuk suda yine 1-2 dk bekletilerek tepsiye dizilir. orta katına gelindiğinde iç harçtan eklenir, Hamurların her katına 1 yemek kaşığı sıvı yağ gezdirilir.
Üzerine 1 adet yumurta çırpılır ve sürülür, susam serpiştirilir, 200 derecede üzeri kızarana kadar pişirilir.
Afiyet olsun

2 yorum:

  1. Merhaba Benim Kadın ve Aile Üzerine Bir Web Sitem Var Bu Sitede Yazar Olmak ve Tarif Eklemek İster Misiniz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba sitenizin linkini yollarsanız inceleyebilirim.

      Sil