11 Aralık 2014 Perşembe

Tavuk Kalamar (soslu tavuk kızartması)


  • 1 kg tavuk göğsü (tavuk bonfile)
  • sosu için;
  • 1.5 çorba kaşığı yoğurt
  • 1 çorba kaşığı salça
  • 1 adet yumurta
  • karabiber
  • kırmızı pul biber
  • kekik
  • tuz
  • kızartmak için;
  • galeta unu (bir çorba kasesi yeterli olacaktır,galeta unu yoksa sadece un ile de kızartılabilir)
  • sıvı yağ


Yapılışı

Öncelikle tavuk bonfileleri ince uzun dilimliyoruz. Sos malzemelerini (yoğurt, salça, baharatlar, yumurta) bir kapta karıştırıp,tavukları ekliyoruz. Tekrar karıştırarak buzdolabında 1 saat bekletiyoruz.(vaktiniz yoksa hemen de yapabilirsiniz) Dolaptan çıkartılan tavukları galeta ununa bulayıp kızgın yağda tavada kızartıyoruz. Servis tabağına alıyoruz. Afiyet olsun…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder