26 Ocak 2015 Pazartesi

Pilav Üstü Mantar Sote


  • Yarım kilo mantar
  • 1 adet kuru soğan
  • Yarım tatlı kaşığı salça
  • Pul biber
  • Karabiber
  • Tuz

Pilav için:

  • 1 adet kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 su bardağı bulgur
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • İsteğe göre baharat
  • Tuz

 

Yapılışı

Mantarları temizleyip yıkayalım Tenceremize biraz sıvı yağ alıp doğranmış kuru soğanı kavuralım ardından salça ve baharatları ekleyip hiç su katmadan kendi suyu ile kısık ateşte pişirelim. Pilav için; tenceremize sıvı yağ alıp doğranmış kuru soğanı kavuralım salça rendelenmiş sarımsak bulgur ve baharatları ekleyip biraz kavurup 1. 5 su bardağı su ilave edip kısık ateşte pişirelim Her ikisi de piştikten sonra servis edebilirsiniz Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder