26 Ocak 2015 Pazartesi

Tahin Kakaolu Kek


  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı tahin
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Kabartma tozu
  • Vanilya
  • 2. 5 su bardağı un

Yapılışı:

Yumurtalar ve şeker çırpılır ardından süt sıvı yağ tahin kakao eklenip çırpılır en son kabartma tozu vanilya ve un eklenip tekrar çırpılır yağlanmış tepsi ya da kalıba hamur dökülür 180 derecede pişirilir.

Eğer kalıp kullanacaksanız kek soğumadan kalıptan çıkartmayın kırılma olmasın, birde kekin her tarafı eşit kabarsın derseniz ki artık bunu herkes bilir kalıbı bir kaç kez tezgaha vurup hava kabarcıklarını giderin her yer aynı kabarsın.
Deneyeceklere afiyet şeker olsun ;))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder