11 Şubat 2015 Çarşamba

Labneli Dereotlu Poğaça




Malzemeler

  • 1 adet yumurta (sarısı üzeri için ayrılacak)
  • 150 gr tereyağ (eritilmiş)
  • 1. 5 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı beyaz peynir
  • 100 gram labne peynir
  • yarım demet dereotu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • Kepekli un aldığı kadar

Hazırlanışı

Hafif ve nefisss bir poğaça denemenizi tavsiye ederim ;)

Yoğurma kabımızın içerisine eritilmiş ve soğumuş tereyağı, 1 yumurta beyazı (sarısı üzeri için ayrılacak) tuz, kabartma tozu, süt, ufalanmış beyaz peynir, labne peyniri, ince kıyılmış dereotu eklenip karıştırılır sonra az az kepekli un eklenerek yumuşak bir hamur elde edilir hamurdan ufak bezeler alınıp yuvarlanır ve tepsiye dizilir üzerine yumurta sarısı sürülüp 200 derecede kızarıncaya kadar pişirilir. 

Afiyet olsun :)



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder