10 Şubat 2015 Salı

Labneli Portakal Sefası



Malzemeler

  • 2 paket petibör bisküvi
  • 1 paket vanilyalı puding
  • 3 su bardağı portakal suyu
  • 1 poşet krem şanti
  • 1 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı labne peynir
  • Hazırlanışı
  • Hem hafif hem de lezzetli pratik bir tarif.

öncelikle vanilyalı pudingi 3 su bardağı portakal suyu ile pişirelim.
Kremşantiyi 1 su bardağı süt ile çırpalım içerisine labne peyniri ekleyip 2 dakika daha çırpalım ve buzdolabına gönderelim.
Orta boy borcama petibör bisküvilerimizden bir sıra dizelim üzerine ılıyan portakallı pudingin yarısını gezdirelim sonra bir kat daha petibör bisküvi dizelim üzerine labneli kremşantiyi sürelim sonra puding sürelim bu aşamada pudingi dikkatli sürmek gerekiyor ki krema ile karışmasın sonra kalan pudingi gezdirip kalan kremşantiyi sürelim.
Buzdolabında iki saat bekletip dilimleyip servis edelim.
Afiyet şeker olsun ;)








2 yorum: