6 Şubat 2015 Cuma

Nohutlu Buğdaylı Yoğurtlama


Malzemeler

  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1. 5 su bardağı haşlanmış buğday
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • Sarımsaklı yoğurt
  • Pulbiber
  • Nane
  • Tereyağ

Hazırlanışı

Doğranmış kuru soğanı kavuruyoruz üzerine haşlanmış nohut ve buğdayı ekliyoruz beş dakika kavurup ocaktan alıyoruz soğumaya bırakıyoruz, sarımsaklı yoğurt hazırlayıp içerisine ekleyip karıştıyoruz tuzunuda ilave edin.
Tereyağını eritip kırmızı pulbiber ve naneyi kavurup üzerine gezdiriyoruz çook lezzetli ve pratik denemenizi tavsiye ederim afiyet olsun ;)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder