21 Şubat 2015 Cumartesi

Patatesli Kesme Poğaça


Malzemeler

Hamuru için:

  • 1 su bardağı süt
  • 250 g tereyağı (oda sıcaklığında)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 yumurtanın akı
  • 1 çorba kaşığı üzüm sirkesi(kıtır olması için)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un

İç harcı:

  • 3 adet patates (haşlanmış)
  • 1 adet kuru soğan
  • maydanoz
  • kırmızı pul biber
  • karabiber
  • tuz

Üzeri için:

  • 1 adet yumurta
  • susam
  • Yapılışı

Yoğurma kabımızın içerisine; hamur malzemelerini alıp azar azar un ilave ederek yoğuruyoruz. Ele yapışmayan bir hamur elde ettikten sonra,ceviz büyüklüğünde bezeler alıyoruz.
Tavamızın içerisinde; ince doğranmış kuru soğanı çok az sıvı yağ ile kavuruyoruz daha sonra haşlanmış patateslerimizi ilave edip karıştırıyoruz baharatları ve ince kıyılmış maydanozu da ilave ettikten sonra tekrar karıştırıp ocaktan alıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz…
Hamurumuzu alıp yuvarlak olarak açıyoruz bir kenarına patatesli harcımızdan ekliyoruz harçlı çer kapanana kadar sarıp, kalan diğer kısma bıçak ile kesik kesik şerit şekli veriyor ve tekrar sarıyoruz,sardıktan sonra iki ucundan birleştiriyoruz ,fırın tepsimize alıyoruz. Bezeler bitene kadar aynı işlemi yapıyoruz.
En son üzerine yumurta sürüp, susam serpiştirerek 200 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz.

Afiyet olsun:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder