16 Şubat 2015 Pazartesi

Patatesli Pufuduk Poğaça



Malzemeler
  • Yarım su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kuru maya
  • 1 yumurta akı (sarısı üzeri için ayırılacak)
  • Un
  • Üzeri için:
  • Susam
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • İç harcı için:
  • 4-5 adet haşlanmış patates
  • Yarım tatlı kaşığı salça
  • 1 adet kuru soğan
  • Pulbiber
  • Tuz

Hazırlanışı

Hamur için; malzemeleri karıştırıp yumuşak bir hamur yoğuralım, iki saat mayalanmaya bırakalım.
Tavaya biraz sıvı yağ alalım doğranmış kuru soğanı kavuralım, ardından salçasını ekleyip kavuralım, en son haşlanmış patatesleri ezip tavaya ekleyelim, pulbiber ve tuzunu da ilave edip kavurup ocaktan alalım ve soğumaya bırakalım.
Mayalanan hamurdan bezeler alıp biraz açalım iç harctan ekleyıp D şeklinde kapatalım fırın tepsisine dizelim.
Üzerine yumurta sarısı ve sıvı yağı karıştırıp sürelim susam serpiştirelim 200 derecede kızarana kadar pişirelim
Afiyet olsun:)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder