7 Şubat 2015 Cumartesi

Semizotlu Gözleme


Malzemeler
 Hamuru için:
1 adet yumurta 
1 tatlı kaşığı tuz
4 su bardağı un
Su

İç harcı:
1 bağ semizotu 
1 adet kuru soğan
Yarım tatlı kaşığı salça
Kırmızı pulbiber
Karabiber
Tuz

Hazırlanışı
Yoğurma kabımıza unu alıyoruz içerisine tuz ve 1 yumurtayı kırıp eklıyoruz sonra az az su ilave ederek yumuşak bir hamur yoğuruyoruz. 10 dakika dinlendiriyoruz bu arada iç harcımızı hazırlıyoruz; tavaya biraz sıvıyağ alıp doğranmış kuru soğanı kavuralım ardından salça ve baharatları ekleyip kavuralım en son yıkanmış ve doğranmış semizotunu ılave edıp biraz daha kavurup ocaktan alalım ve soğumaya bırakalım.
Yoğurduğumuz hamurdan bezeler yapalım hamuru açalım iç harctan ekleyelim ve D şeklinde kapatıp iki taraflı pişirelim ocaktan alınca sıcakken üzerine biraz tereyağ sürelim servis edelim, afiyet olsun :) 



2 yorum:

  1. Semizotunu çok güzel değerlendirmişsiniz. ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Çörek ve salatasını çok severim teşekkürler :)

    YanıtlaSil