15 Mart 2015 Pazar

Güveçte Mantar


  • 2 adet havuç
  • 2 adet patates
  • Yarım kilo mantar
  • 1 adet tavuk bonfile
  • 2 adet kırmızı biber
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 2 adet domates
  • Tuz
  • Üzeri için
  • Rendelenmiş kaşar peyniri

Hazırlanışı

Öncelikle havuç ve patatesleri küp küp doğrayıp az yağda kızartalım.
Mantarları temizleyip yıkayalım ve çok ufak olmayacak şekilde doğrayalım. Tavuk ve Kırmızı biberleride doğrayalım.
Güvecimizin içlerine eşit miktarda kızarttığımız patates ve havuçları, doğradığımız mantar, tavuk ve kırmızı biberleri ekleyelim üzerlerine domates dilimleyelim. Salçayı ve biraz tuz u 1 su bardağı su ile açalım ve üzerlerine eşit miktarda gezdirelim. 200 derecelik fırında 15-20 dakika pişirelim su eklemiyoruz mantar ve tavuk su bırakıyor. Piştikten sonra güveçlerimizin üzerlerine rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirip tekrar fırına gönderiyoruz 5 dakika sonra fırından alıp servis ediyoruz afiyet olsun:)

1 yorum:

  1. Çok güzel bir görüntü..:) Hele bir de güveçte pişmiş ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil